Een replica van jouw eigen bruidsjurk (op barbieformaat)

Over Els

'Wat mijn ogen zien, maken mijn handen'

Het was zomaar een avond dat ik 'vanuit het niets' een nieuw idee kreeg. Hoe leuk zou het zijn om je eigen trouwjurk in Barbieformaat te hebben?

'Vanuit het niets' is eigenlijk niet helemaal waar. Al van jongs af aan ben ik fan van Barbie. Ik vind het kleine inspirerende mensjes waar je leuke dingen voor kunt maken. Zo heb ik al eerder barbiekleertjes genaaid, gebreid en gehaakt en voor mijn nichtje zelfs een barbiehuis gemaakt dat ik met nóg meer enthousiasme heb ingericht. Daarnaast is kleding maken altijd een grote hobby geweest, niet alleen mijn eigen kleding maar ook voor anderen.

Bruidsfotografie beschouw ik eigenlijk als mijn meest uit de hand gelopen hobby. Ik vind het geweldig om bruidsparen te volgen, hun emoties en hun schoonheid op de gevoelige plaat vast te leggen in de vorm van een fotoalbum als waardevol aandenken.

Deze voorliefde voor Barbie, kleding maken en bruidsfotografie zijn samengesmolten tot het concept achter Something Else. 

Aan de slag...

Met veel enthousiasme ben ik aan de slag gegaan. Ik bekeek foto’s van mijn eigen bruidsjurk en maakte de jurk in het klein na. Een paar foto’s van eerdere bruidsreportages werden mijn volgende projecten en voor ik het wist was ik druk bezig. Iedere keer weer als ik er over vertelde reageerde iedereen enthousiast. En zo is ‘Something Else Design’ geboren.

Werkwijze

Ik gebruik de tienerpop (Barbie, 29 cm) als showmodel voor de miniatuurjurken. Barbie staat voor schoonheid en elegantie en is dus het uitgelezen model om jouw speciale jurk te dragen. Voor de jurken gebruik ik de mooiste stoffen en ik maak alles met de hand. Met een replica van Something Else heb je een unieke jurk in handen. Een uniek cadeau. En… ten opzichte van de prijs van een echte bruidsjurk, tegen miniatuurkosten!